Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad lax med stuvad potatis

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Detta är en helt underbar rätt att bjuda på som en lunchmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Putsa laxsidan och fjälla av skinnet noga 2. Lägg in laxen i frysen ca 3 dygn. Tina upp den sakta först i kylen, sen ute i rumstemperatur 3. Blanda salt och socker i en skål och gnid in rikligt på alla sidor noga även skinnsidan. Stoppa laxen in i plastpåse och låt ligga ute i rumstemperatur tills salt och socker har smält in. Vänd några gånger på det hela. 4. Lägg sedan in påsen med laxen in i kylen under ca 2 dygn. Vänd på påsen några gånger under tiden. 5. Laxen är nu färdig. Skölj av resterande salt o socker. Skiva upp laxen i ca 5-6 mm (på snedden) tjocka skivor. 6. Skala potatisen och tärna den(OBS Ej för små tärningar) innan kokningen Tillsätt lite salt i vattnet 7. Koka potatisen tills den är mjuk 8. Häll bort vattnet och tillsätt mjölk, så det täcker potatisen. Ta sedan i mellangrädden och den klippta dillen och sjud upp det hela i ca 5-10min. 9. Red ev. med maizena eller vetemjöl, tills lagom konsistens erhålles på stuvningen. 10. Avsmaka och ev. salta och krydda.
  2. Servera det hela med en sallad. Njut

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.