- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Detta är en helt underbar rätt att bjuda på som en lunchmiddag.
Instruktioner
- 1. Putsa laxsidan och fjälla av skinnet noga
2. Lägg in laxen i frysen ca 3 dygn. Tina upp den sakta först i kylen, sen ute i rumstemperatur
3. Blanda salt och socker i en skål och gnid in rikligt på alla sidor noga även skinnsidan. Stoppa laxen in i plastpåse och låt ligga ute i rumstemperatur tills salt och socker har smält in. Vänd några gånger på det hela.
4. Lägg sedan in påsen med laxen in i kylen under ca 2 dygn. Vänd på påsen några gånger under tiden.
5. Laxen är nu färdig. Skölj av resterande salt o socker. Skiva upp laxen i ca 5-6 mm (på snedden) tjocka skivor.
6. Skala potatisen och tärna den(OBS Ej för små tärningar) innan kokningen Tillsätt lite salt i vattnet
7. Koka potatisen tills den är mjuk
8. Häll bort vattnet och tillsätt mjölk, så det täcker potatisen. Ta sedan i mellangrädden och den klippta dillen och sjud upp det hela i ca 5-10min.
9. Red ev. med maizena eller vetemjöl, tills lagom konsistens erhålles på stuvningen.
10. Avsmaka och ev. salta och krydda.
- Servera det hela med en sallad.
Njut
Publicerat den
26 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar