Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad laxburgare med fänkålsslaw

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Räds inte listan av ingredienser -de här rimmade laxburgarna är lättfixade. 441 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör vatten och salt till en lag. Putsa bort eventuellt skinn på laxen, lägg laxen i rimlagen 15 minuter.
  2. Fänkålsslaw: Skala och riv moroten. Skölj och strimla fänkålen tunt, skala och hacka löken. Plocka och hacka dillen. Blanda morot, fänkål, lök, dill, crème fraiche och senap. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  3. Rosta brödskivorna i ½ msk olja i en riktigt varm stekpanna. Ta upp laxen ur lagen, torka av dem med hushållspapper. Krydda den med koriander och ½ tsk svartpeppar. Stek laxen i 1 msk olja i en het panna 2 minuter per sida, den får gärna ha en rå kärna.
  4. Lägg ihop bröd, lax, fänkålsslaw och salladsblad till en burgare. Servera resten av salladen bredvid med pressad citronjuice, olja och salt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.