Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rimmad torskrygg

En perfekt tillagad torskrygg kan vara bland det godaste som går att äta i fiskväg. Köttet på torsken ska fortfarande vara fast, men när man tar en tugga ska den smälta i munnen som smör en het sommardag. Hemligheten är förstås att ha koll på innertemperaturen med en stektermometer, hur torskryggen än tillagas. Se till att ta bort fisken från värmen strax innan den nått 56 grader så går den färdigt av sig själv. Ett annat knep för ett fast och fint kött är att rimma torskryggen en stund innan tillagning. Något som passar fantastiskt bra till rimmad torskrygg är bacon. Ett annat givet succérecept är rimmad torskrygg med pepparrot och brynt smör. Du kommer garanterat inte att bli besviken!


Tina räkorna, om de är frysta. Skala dem och förvara i kylen. Skär torskryggen i fyra bitar. Blanda rimmlagen i en bunke och rör runt så saltet och sockret löser upp sig i vattnet. Lägg i torskbita...

1 h 30 min
4
1

Tina fisken om den är fryst. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen ca 12 timmar. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt...

6

Blanda vatten och salt och dela torskfilén i fyra bitar, rimma dem i lagen i 10 minuter. Bryn torskbitarna i stekpanna på skinnsidan. Pepparrotscrème: Blanda ingredienserna till crèmen och smaka...

3 h
4

Tina torskryggen om den är fryst. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen och låt den ligga i lagen 1 timme. Koka rödbetorna med skal tills de är...

4
2

Värm ugnen till 175 grader. Tärna och knaperstek fläsket, låt rinna av på ett hushållsspapper, spara fettet i stekpannan. Klyv, skölj strimla purjolöken. Fräs den i smör, i en annan stekpanna, u...

30 min
2

Blanda vatten och salt och dela torskbitarna i 4 bitar. Rimma den i lagen i 10 minuter. Koka under tiden potatisen i lättsaltat vatten. Tag upp torskbitarna och torka av dem med lite hushållsp...

45 min
4
5

Fisk: Blanda vatten, socker och salt, rör tills allt lösts upp. Lägg torsken i lagen. Låt dra i rumstemperatur, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 150 grader. Potatispuré: Skala och tärna sötpotatisen...

4

Sjud potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Passera eller pressa potatisen, blanda med smör under kraftig vispning. Rör i varm gräddmjölk till rätt konsistens. Smaka...

4

Salta torsken och låt den stå framme ca 15 minuter medan du kokar moset, så rimmas fisken lätt. Blomkålsmos: Dela blomkålen i mindre bitar. Koka buketterna mjuka i lättsaltad mjölk ca 10 minuter....

4

Salta fisken. Låt den stå och rimma i rumstemperatur ca 15 minuter (den blir saftigare då). Blomkålsmos: Bryt blomkålen i mindre buketter. Koka dem mjuka i lättsaltad mjölk (½ tsk) ca 10 minuter....

4

Sätt ugnen på 120 grader. Skrubba citronen. Riv skalet, pressa juicen (spara till senare). Blanda vatten, salt och citronskal. Rimma torsken i lagen 15 minuter. Skala och skär potatisen smått. S...

6

Blanda ingredienserna till lagen i en stor form och rör runt ordentligt, lägg köttet med ena sidan ner i formen. Ställ in det i kylen. Själva rimningen tar 2-3 dagar och efter halva tiden vänder du...

3 d 1 h 30 min
3

Skala och hacka lök och vitlök. Skala och tärna rotfrukterna. Tärna fläsket. Fräs allt i olja. Tillsätt tomatpuré, buljong och kryddor. Låt sjuda under lock ca 15 minuter. Tillsätt bönor och persil...

2
2

Skala och skär potatisen i små tärningar, cirka 1 x 1 centimeter. Ställ åt sidan. Hacka sardellerna och skala och hacka vitlöken. Hetta upp lite av oljan i en stor gryta. Fräs sardellerna, vitlö...

45 min
4

Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra torsken. Lägg i smord ugnsfast form. Skär bacon i mindre bitar och hacka lökarna och stek tillsammans några minuter samt låt kallna, strö sedan detta över fi...

30 min
4

Börja med rotfruktspytten: Skala rotfrukterna och skär dem i små kuber. Stek dem i smör i c:a 20 minuter. Tillsätt kalvfond, rör om och servera. Såsen: Blanda grädde, vin, vatten och kalvfond i en...

4
1

Skölj ärterna och lägg dem i en bunke. Häll på så mycket vatten att det täcker. Ställ svalt ca 12 tim. Häll upp ärterna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt dem rinna av. Skala...

6
1

Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme. Skala kålrot oc...

4

Skär fläsket i skivor, skär skivorna i strimlor och stek fläsket knaprigt. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda tagliatellen med pesto, lägg upp på varma tallrikar och servera...

2

Skölj spenaten noggrant och skär den i strimlor till spenatyoghurten. Vänd ner den i yoghurten och smaksätt med vitlök, salt och svartpeppar. Sätt ugnen på 275°C. Skär fläsket i bitar och stek...

4
1

Sätt på ugnen. Gör först pannkakssmeten: Häll mjöl och salt i en skål med höga kanter. Vispa ned mjölken lite i sänder för att få klimpfri smet. Använd gärna elvispen. Vispa därefter ner äggen....

40 min
4
26

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en långpanna. Tärna fläsket. Bryn det i ugnen ett par minuter. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl och salt.Häll smeten över fläsket i långpannan. Grädda mitt i ugnen i ca 45...

6
15

Sätt ugnen på 225 grader. Skär fläsket i tärningar och hacka löken, bryn det i en stekpanna. Lägg över fläsk- och lök i en bakpappersklädd långpanna. Vispa ihop pannkakssmeten och slå den över lök...

20 min
4
11

Skrapa och skölj grisfötterna. Tag bort borst. Klyv dem och lägg dem i en gryta. Häll på vatten så att fötterna täcks ordentligt, annars mörknar de delar som kommer ovanför vattnet. Koka upp och s...

3 h
4
8

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.