God och vacker rätt. Fisken går självklart även att tillaga i ugnen men om man väljer grillen kan man passa på att grilla sparris till förrätt!
Instruktioner
- Tina fisken om den är fryst.
- Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen, låt den ligga i lagen ca 12 timmar.
- Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt.
Skala och klyfta rödbetorna. Vänd klyftorna i en bunke med olivolja flingsalt och peppar. Ta ut den förvärmda plåten och lägg på rödbetorna. Sätt tillbaka plåten mitt i ugnen 30 minuter eller tills rödbetorna är mjuka.
- Wasabikräm:
Blanda matlagningsyoghurt med wasabipasta. Smaksätt med salt och peppar.
- Rosta solroskärnorna i en torr het stekpanna. Salta dem mot slutet.
- Lägg torsken på ett folieark. Klicka på smöret. Vik ihop till ett paket. Grilla på medelvärme och lägg på locket. Grilla ca 15 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
- Lägg bladspenaten på ett fat, lägg på rödbetor och torsk, toppa med solrosfrön.
Servera torsken med wasabiyoghurt och kokt potatis.
Publicerat den
1 maj 2014
Liknande recept
Skriv kommentar