Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ripa med blåbärssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Passar mckt bra med vin Serrata Belguardo (nr 22955)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Puylinser: 1.Koka linserna med ½ lök, vitlök, timjan och hönsbuljong tills de är mjuka men har lite tuggmotstånd. 2.Sila av linserna och spara buljongen. 3.Kyl linserna.
  2. Ripa: 1. Krydda med salt och peppar och bryn dem hastigt i en varm stekpanna med smör. 2. Efterstek riporna i ugnen 15 - 20 minuter på 175°.
  3. Svartrötter: 1.Skalas noga och läggs direkt i vatten med citronjuice. 2.Kokas sedan i samma buljong som linserna till de är helt mjuka.
  4. Blåbärssås: 1. Ställ en kastrull på spisen och låt den bli het. Spräng de frysta blåbären i kastrullen. Tänk på att använda en gammal kastrull eller en där blåbärsfärgen inte fastnar. Finns det inga sådana alternativ kan du köra blåbären i en mixer innan så slipper du få märken av blåbären i kastrullen. 2. Tillsätt sockret, marsalan och grädden. Låt såsen koka ihop till simmig konsistens, smaka av med salt och peppar och sila såsen.
  5. Brysselkål: 1.Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter. 2. Kyl av kålen snabbt i ett isbad och låt den sedan torka på hushållspapper. 3. Halvera kålen och bryn den i en stekpanna med smör, socker och salt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • fialotta88 5 februari 2014

    Detta är ett recept från systembolaget.se. Bör inte källan anges någonstans?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.