Passar mckt bra med vin Serrata Belguardo (nr 22955)
Instruktioner
- Puylinser:
1.Koka linserna med ½ lök, vitlök, timjan och hönsbuljong tills de är mjuka men har lite tuggmotstånd.
2.Sila av linserna och spara buljongen.
3.Kyl linserna.
- Ripa:
1. Krydda med salt och peppar och bryn dem hastigt i en varm stekpanna med smör.
2. Efterstek riporna i ugnen 15 - 20 minuter på 175°.
- Svartrötter:
1.Skalas noga och läggs direkt i vatten med citronjuice.
2.Kokas sedan i samma buljong som linserna till de är helt mjuka.
- Blåbärssås:
1. Ställ en kastrull på spisen och låt den bli het. Spräng de frysta blåbären i kastrullen. Tänk på att använda en gammal kastrull eller en där blåbärsfärgen inte fastnar. Finns det inga sådana alternativ kan du köra blåbären i en mixer innan så slipper du få märken av blåbären i kastrullen.
2. Tillsätt sockret, marsalan och grädden. Låt såsen koka ihop till simmig konsistens, smaka av med salt och peppar och sila såsen.
- Brysselkål:
1.Koka brysselkålen i lättsaltat vatten i 5 minuter.
2. Kyl av kålen snabbt i ett isbad och låt den sedan torka på hushållspapper.
3. Halvera kålen och bryn den i en stekpanna med smör, socker och salt.
Publicerat den
4 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta är ett recept från systembolaget.se. Bör inte källan anges någonstans?