Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ripplad vaniljglass

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Gräddig vaniljglass varvad med mango, jordgubbar och björnbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sjud försiktigt äggulor, socker, grädde och vaniljstången (som delats och skrapats ur så att så mycket smak som möjligt kommer med) tills blandningen tjocknat. Den får inte koka, bara sjuda. Låt svalna. Ta bort vaniljstången.
  2. Halvtina mango, jordgubbar och björnbär var för sig tillsammans med florsocker och vatten. Kör varje sort för sig i mixer. Lägg varje färdig blandning i en plastpåse. Lägg in dem i frysen en kort stund (medan du förbereder formen).
  3. Vispa grädden och blanda den med vaniljkrämen. Häll även den i en plastpåse. Klä en avlång form, ca 1½ liter, invändigt med bakpapper.
  4. Klipp ett hål i hörnet på varje plastpåse, i påsen med vaniljgräddkrämen ska hålet vara lite större. Varva de olika sorterna genom att trycka ut dem i strängar i formen. Börja med lite vanilj i botten. Sedan är det bara att varva på. Täck formen med frysfolie. Låt stå i frysen i minst 6 timmar.
  5. Ta ut formen ur frysen. Låt glassen tina i kylen ca 15 min. innan den skärs upp i skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.