Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris à la Malta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

God, krämig och uppfriskande efterrätt!

Ingredienser

Instruktioner

Koka riset i en kastrull med vatten i 20 minuter. Spola kallt och låt det rinna av. Vispa grädde, socker och vaniljsocker tjockt. Blanda ner det kalla riset och dekorera med apelsinklyftor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Navigator 24 december 2007

    Detta liknar i princip det recept jag använt i många år. Skillnaden är att jag använder frysta eller färska hallon istället för apelsinklyftor (fin hemlgad hallonsylt duger som ersättnin). Enligt min erfarenhet ger receptet ett betydligt fluffigare resultat en de som baseras på risgrynsgröt. Det är dessutom snabbare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.