Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris & Köttfärsgratäng

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Riktigt god och du kommer bli supernöjd!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1/ Koka riset 2/ Stek champinjonerna och salta dem lite. 3/ Stek köttfärsen & krydda med halva tacokryddan 4/ Blanda den andra halvan av kryddan i gräddfilen 5/ Skär purjolöken i bitar eller finhacka den
  2. Ta sedan en form och lägg i riset,purjolöken,köttfärsen & champinjonerna. Häll i lite grädde (så den ej ska bli torr) Sedan häller du på gräddfilen,majsen och massor av ost. In i ugnen på ca 225 grader tills osten får en gyllene färg.
  3. Sedan är det bara klart att servera.
  4. Vill man ha lite extra sås vid sidan om så blandar man en ½ påse tacokrydda och 5dl gräddfil.
  5. Lycka till!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.