Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris med kött och russin (Riso con carne e uvetta)

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Mario skickade mig detta recept på en mycket god och lätt rätt. Vi provade den nu i helgen, det blev tummen upp från familjen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg grytbitarna i en kastrull med ½ lök och 1 morot delad på fyra och två oxbuljongtärningar, häll på vatten så det knappt täcker och låt det koka i ca 1 tim. När det är klart ta upp köttet och sila buljongen, tillsätt mera vatten så att det blir 1 liter, tillsätt ev. mer buljongtärning, håll den varm.
  2. I en tjockbottnad kastrull häller man i ca ½ dl olivolja, fräs löken, den får inte ta färg, lägg i riset rör hela tiden till riset blir genomskinlig och har sugit upp oljan, häll på vinet fortsätt röra tills vinet nästan har försvunnit. Lägg i curry, nötter, russin och saffran, låt det fräsa en stund, tillsätt buljongen i omgångar, smaka av med salt och peppar. När riset kokat i ca 15 minuter, lägger man i köttet så att den får koka ihop med riset, låt koka tills riset känns klar, ” al dente” Strö persilja på och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.