Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

RIS o FLÄSKFILE´

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket god maträtt som passar utmärkt för familjens lördags-myskväll. passar även bra att bjuda vänner på. mättsamt/gott och kryddigt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. marinera fläskfilen 1-2 timmar innan den skall stekas.
  2. 2. sätt på ugnen för vitlöksbrödet (följ anvisningarna på paketet)
  3. 3. värm upp lite vatten i en kastrull och häll i riset.
  4. 4. stek nu hela fläskfilen under låg värme. när den har fått fin färg så skär ett snitt i den för o kontrollera att den är genomstekt. (diska inte stekpannan då skyn sedan skall användas)
  5. 5. skär köttet i 1cm tjocka strimlor. häll snyggt upp ris och köttbitarna på tallrikorna.
  6. 6. skär gurkan i 1cm tjocka strimlor och lägg på sidan av tallrikarna tillsammans med vitlöksbrödet.
  7. sås: häll 1dl matlagningsgrädde i stekpannan du nyligen använt till köttet, vispa ner kalvbuljongen och 2 pressade vitlöks-klyftor samt en tsk soja. värm upp såsen tills den fått lagom tjocklek och strö sedan över såsen på riset och litegrann på köttbitarna.
  8. 7. sist men inte minst fin-hackar du persiljan och strör försiktigt över persiljan på riset och om du vill även köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.