- Serverar: 8 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Denna gratäng är mycket omtyckt av oss och våra vänner. Passar speciellt bra till grillat.
Instruktioner
- Koka riset i vatten + buljongtärningen enligt anvisningar.
Dela, skölj och skär purjolökarna i 1 cm:s bitar
Riv morötterna grovt.
Smält smöret i en stekpanna och fräs purjon samt morötterna. Låt sjuda under lock 10 min.
Blanda med riset och sätt en ugnsfast form ca 20x30 cm.
- Smält smöret till såsen och vispa i vetemjölet med en handvisp. Späd med vätskorna och krydda. Vispa så det blir en slät sås. Låt sjuda några minuter. Häll sen såsen jämnt över risblandningen.
Sist strör du den rivna osten över och gratinerar i mitten av ugnen i 225 grader ca 30 minter.
Låt kallna lite. Sen bara ät och njut!
Publicerat den
4 oktober 2010
Liknande recept
Skriv kommentar