Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris och purjolöksgratäng

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Denna gratäng är mycket omtyckt av oss och våra vänner. Passar speciellt bra till grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset i vatten + buljongtärningen enligt anvisningar. Dela, skölj och skär purjolökarna i 1 cm:s bitar Riv morötterna grovt. Smält smöret i en stekpanna och fräs purjon samt morötterna. Låt sjuda under lock 10 min. Blanda med riset och sätt en ugnsfast form ca 20x30 cm.
  2. Smält smöret till såsen och vispa i vetemjölet med en handvisp. Späd med vätskorna och krydda. Vispa så det blir en slät sås. Låt sjuda några minuter. Häll sen såsen jämnt över risblandningen. Sist strör du den rivna osten över och gratinerar i mitten av ugnen i 225 grader ca 30 minter. Låt kallna lite. Sen bara ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.