Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris- och räklåda

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Bjuder ofta på detta.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till. Koka riset i köttbuljongen. Lägg det i en form där det får kallna. Skala räkorna. Blanda majonnäs, ketchup, tonfisk och lök till en sås. Blir den för tjock kan den spädas med grädde. Bred ut såsen ovanpå riset. Garnera med räkorna, de skivade äggen och dillkvistar. Servera med bröd och en sallad

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • PinkLadie 5 augusti 2008

    Superbra rätt! Bara att ta fram från kylen när det är dags... Ersatte buljongtärningen med salt och peppar, samt hade grädden i. Denna gången hade jag räkor som låg i spad... Går även utmärkt att variera med bulgur istället för ris! Högsta poäng!

  • Makedonka 14 september 2008

    mmmm..gott

  • compe 19 oktober 2008

    ja detta var gott säger bara mmm vad gott

  • Christina56 2 oktober 2009

    Så gott men gjorde med krabba istället för tonfisk.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.