Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris- och skinkgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Otroligt lättlagad och med liten arbetsinsats!

Ingredienser

Instruktioner

Hacka löken fint. Fräs i olja/smöret. Häll på vattnet och buljongtärningen.Låt koka upp. Tillsätt riset och koka knappt 20 minuter. Under tiden riset kokar gör du såsen; Vispa grädden, blanda med chilisås och lättmajonäs. När riset är färdigt lägger du det i en smord ugnsfast form. Rulla in 2-3 sparrisbitar i varsin skinkskiva och lägg rullarna ovanpå riset. Häll såsen på och till sist osten. gratinera i 225 graders ugn i cirka 20 minuter.Servera med krispig sallad !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.