Detta är ett måste för alla Er som saknar Polow paz (iransk praktisk ris kokare)! Enligt Iransk /Persisk mattradition, bör en riktig kock kunna laga ris på 17 olika sätt! Men här får ni det klassiska receptet! Basmati är såklart basfödan i klassiska Persiska och Central Asiatiska rätter. Risbotten är en annan höjdpunkt i Persisk mat tradition och heter Tah dikg, som betyder just botten av kastrullen. Risbotten kan ibland bestå av potatis bitar (som liknar chips) som blir då knapriga och gyllenbruna. Ris kallas på persiska Polow (Pilafi på grekiska, Pilaw på Hindi) när den är i sällskap med gryta eller dylikt. Annars säger man bara berendj (= vanligt ris). För bästa resultat, köp gärna Pakistansk, Persisk eller Indisk Basmati ris.
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Hej! Jag vet inte vem som skrivit receptet,men det var precis vad jag letade efter,då jag åt det i Iran när jag var där i min ungdom.Har du receptet på det varma goda brödet de bakade som påminde om halva skateboards?
grodan boll, du är fan gay, jag är gay också, Benjamin something här, LES HAS SHEKS
grodan boll, du är fan gay, jag är gay också, Benjamin something här, LES HAS SHEKS