Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risbakelse

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett festligt sätt att använda kvarblivet ris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200grader. Hacka och fräs löken i lite olja, den ska inte få färg. Rör ihop ris, lök, ost och ägg. Smaka av med salt, peppar och eventuellt nån krydda som tar upp smaken ifrån huvudrätten.
  2. Smörj en muffinsform med plats för sex muffins. Häll i lite vatten i dom resterande två muffinsformarna. Fyll fyra av formarna med risblandningen. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Håll koll så bakelserna inte bränns men blir fasta.
  3. Stjälp upp bakelserna på en tallrik. Serveras som tillbehör till kyckling, fisk eller kött.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.