- Serverar: 3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Jättegod och enkel risblandning som man kan äta hur mycket som helst av. God både varm och kall!
Instruktioner
- Koka riset i en kastrull.
- Lägg i smör i stekpannan när den är varm, och bryn kycklingfärsen. Rör runt och hacka färsen så den smular sig.
Krydda efter behag och häll i grädden. Låt den koka upp, och häll även i Kaj P och sambal oelek.
- Låt det puttra och få en bra konsistens. Är den för lös kan du röra i lite mjöl, alternativt hälla i lite mjölk om den blivit för tjock.
- Om du har frysta ärtor, så får du koka upp dem i lite saltat vatten och sen lägga dem i en sil. Häll kallt vatten på.
Häll av vattnet från majsen, och skär paprikorna i fina bitar.
- Smaka av kycklingfärssåsen. Är du nöjd med smaken – häll i riset och grönsakerna och rör runt. Tänk på att såsen inte ska vara för fast, för då är det svårare att blanda.
Publicerat den
26 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar