Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risbollar med kryddig tomatsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krispig yta och mjukt inre. Ris, ost, bacon och rökt skinka. Kan det bli bättre än så? Serverad med en kryddig tomatsås så utgör det en fantastiskt god middag som även barn gillar. I alla fall de barn jag serverat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg det kalla riset i en bunke.
  2. Stek baconskivorna tills de är krispiga. Låt rinna av på papper. Bryt sönder i småbitar och ha ner i bunken. Hacka löken fint och bryn den tills den är mjuk. Ha ner även den i riset.
  3. Skär skinkan i små bitar och ha ner den och den rivna osten i riset. Osten får gärna vara smakrik, typ cheddar, präst eller västerbottensost.
  4. Ha ner äggen och blanda ihop allt. Rör ner mjölet, lite i taget tills smeten är tjock, som en tjock köttfärssmet i konsistensen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Fukta händerna och rulla stora bollar eller biffar och vänd dem i ströbröd. Ägg behövs inte, för de är ganska kladdiga ändå.
  6. Stek på medelvärme eller fritera tills de är gyllenbruna.
  7. Salsa: Skålla tomaterna och skala dem. Hacka dem grovt. Blanda dem med en burk krossade tomater. Pressa eller finhacka vitlök och tillsätt den. Dela, kärna ur och hacka chilin fint, rör ner den i tomatblandningen.
  8. Tillsätt vin, kajennpeppar, olivolja, koriander, salt och peppar. Blanda ihop allt ordentligt och låt stå och dra. Gärna någon timme innan servering.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • frucaos 4 december 2011

    Mycket pyssel för att få till dem tycker jag. Tyckte själv att de var helt ok, men ingen av barnen åt ... Salsan är väl vitlöksstark - och då nöjde jag mig ändå med 4 klyftor.

  • aTeresea 20 augusti 2012

    Supergott! En klar femma från mig!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.