Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risbollar med sesamfrön

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Umeboshipasta hittar du i hälsokostaffären.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 180 grader. Täck en bakplåt med smörpapper. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt riset och koka i 20 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Hetta upp sesamfröna i en medelstor stekpanna över medelvärme tills de är lätt rostade. Kör riset, umeboshin, kidneybönor och citronsaften i en matberedare tills de formar en stel massa. Rulla risblandningen till bollar, stora som valnötter, rulla dem sedan i sesamfröna och placera på bakplåten. Ugnsstek i 12-15 minuter tills de blivit varma och servera med tamarin som dipsås

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.