Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rischoklad

 
  • Serverar: 65 portioner
Skriv ut

Lågt GI. Gott som julgodis.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält choklad och olja i vattenbad (se bild nedan) eller smält i mikron. Rör om till en jämn smet. Rör ner riset, lite i taget. Se till att allt ris täcks av choklad. Rör ner så mycket ris att all choklad sugs upp i botten. Det går åt ganska mycket ris. Klicka ut på smörpapper och låt stelna. Förvara svalt.
  2. Värm vatten i en kastrull. I kastrullen låter du en metallbunke flyta. Det viktiga är att vattenångan får inte komma i kontakt med chokladen för då blir den kornig. Låt chokladen smälta. Blanda den smälta choklad med riset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.