Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riscrispiestårta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Lättlagad tårta som kan varieras med 2 olika fyllningar. Bottnarna kan med fördel bakas dagen innan.

Ingredienser

Instruktioner

Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner rispuffarna. Bred ut smeten på smord panna klädd med bakpapper 30x40 cm. Grädda i ugnen 125 grader ca 1 timme. Stäng av värmen, låt kakan stå kvar 15 min. Stjälp upp den på galler och ta bort pappert. Fyllning 1: Blanda äggulor, socker i en kastrull,tillsätt grädde, mjöl. Låt sjuda tills den tjocknar. Tag av grytan från plattan.blanda ner margarinet. Smaksätt med apelsin. Fyllning 2: Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Tag av grytan från plattan, tillsätt margarinet i små bitar, lägg därefter i chokladen som brutits i minder bitar.Rör om så att chokladwn smälter. Låt det svalna. Dela botten i 2 delar lägg emellan krämen, som man kan göra lite luftigare om man blandar i lite vispad grädde. Garnera med grädde, riven eller smält choklad ringlat över, ev frukt.

Kommentarer (3)

  • majer 15 april 2008

    denne tårte har jeg lagt ind för.men snälla använd inte margarin det fårstör allt i hop använd altid smör.dette er fine grejer i prater om.

  • cach 6 augusti 2010

    En jättegodtårta! Men vad gör jag för fel när den ibland inte lossnar från bakplåtspappret utan det blir som sirap under marängen.

  • karin52 8 augusti 2010

    Hej. Du hah den inte inne i ugnen tillräckligt länge. Känn satt den är riktigt torr. låt den sen stå minst en timme i ugnen när den är avstängd med luckan lite öppen. Hoppas att det lyckas nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.