Instruktioner
Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vänd ner rispuffarna. Bred ut smeten på smord panna klädd med bakpapper 30x40 cm. Grädda i ugnen 125 grader ca 1 timme. Stäng av värmen, låt kakan stå kvar 15 min. Stjälp upp den på galler och ta bort pappert.
Fyllning 1:
Blanda äggulor, socker i en kastrull,tillsätt grädde, mjöl. Låt sjuda tills den tjocknar. Tag av grytan från plattan.blanda ner margarinet. Smaksätt med apelsin.
Fyllning 2:
Blanda äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud upp blandningen under omrörning tills den tjocknar. Tag av grytan från plattan, tillsätt margarinet i små bitar, lägg därefter i chokladen som brutits i minder bitar.Rör om så att chokladwn smälter. Låt det svalna.
Dela botten i 2 delar lägg emellan krämen, som man kan göra lite luftigare om man blandar i lite vispad grädde. Garnera med grädde, riven eller smält choklad ringlat över, ev frukt.
denne tårte har jeg lagt ind för.men snälla använd inte margarin det fårstör allt i hop använd altid smör.dette er fine grejer i prater om.
En jättegodtårta! Men vad gör jag för fel när den ibland inte lossnar från bakplåtspappret utan det blir som sirap under marängen.
Hej. Du hah den inte inne i ugnen tillräckligt länge. Känn satt den är riktigt torr. låt den sen stå minst en timme i ugnen när den är avstängd med luckan lite öppen. Hoppas att det lyckas nästa gång.