Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risfudge

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Chokladfudge är ett mellanting av konfekt och kaka. Fudge är en godbit som ofta serveras på kaféer i USA. Det här är en spännande variant med rispuffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Bryt chokladen i mindre bitar. Låt chokladen smälta i matfettet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning, rispuffar och chokladblandning i äggvispet.
  3. Smöra och bröa en liten långpanna, 20x30 cm. Häll smeten i pannan.
  4. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Låt den svalna något i formen. Lägg smörgåspapper på ett galler. Stjälp upp kakan på smörgåspapperet.
  5. Gör garneringen. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält dem i vattenbad eller i mikron.
  6. Bred den smälta chokladen över kakan. Strö över färgglatt strössel. Låt chokladen stelna några minuter. Skär kakan i 30 bitar, ca 4x5 cm.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.