Chokladfudge är ett mellanting av konfekt och kaka. Fudge är en godbit som ofta serveras på kaféer i USA. Det här är en spännande variant med rispuffar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.
- Bryt chokladen i mindre bitar. Låt chokladen smälta i matfettet. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning, rispuffar och chokladblandning i äggvispet.
- Smöra och bröa en liten långpanna, 20x30 cm. Häll smeten i pannan.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Låt den svalna något i formen. Lägg smörgåspapper på ett galler. Stjälp upp kakan på smörgåspapperet.
- Gör garneringen. Bryt chokladen i mindre bitar. Smält dem i vattenbad eller i mikron.
- Bred den smälta chokladen över kakan. Strö över färgglatt strössel. Låt chokladen stelna några minuter. Skär kakan i 30 bitar, ca 4x5 cm.
Publicerat den
4 december 2008
Skriv kommentar