Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgratäng med räkor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Mycket uppskattad gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader och smöra en ugnsfast form.
  2. Fräs purjolöken med lite matfett så att den mjuknar. (se upp så att den inte blir bränd)
  3. Koka upp mjölken och låt den svalna. Blanda i en skål det kokta riset, de skalade räkorna, dillen, purjolöken och hälften av osten. Slå blandningen i formen.
  4. Vispa ihop mjölken med äggen och kryddorna och slå den över. Stick här och var i riset så att äggstanningen rinner ner. Strö över resten av osten. Gratinera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.