Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynsgröt "Tomtegröt"

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min systers klara favorit på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda risgryn, vatten, salt och matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt även kanelen (kan uteslutas om man ej gillar det)
  2. Koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Späd med mjölken och rör om i grytan.
  3. Koka upp på nytt och låt gröten svälla under lock på mycket svag värme ca 40 minuter (obs!!! cirka tid). Smaksätt med socker.
  4. Blir där gröt över dagen efter kan man tillsätta lite vispad grädde och få Ris á la Malta.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • randigpyjamas 27 december 2010

    Detta var den godaste gröten jag någonsin ätit! Även alla jag bjöd den på älskade den. Godast nygjord. Ett tips till dig som får över till nästa dag: Blanda i en skvätt mjölk innan du värmer upp den, så blir den nästan som ny! :) Värt att prova!

  • randigpyjamas 3 januari 2011

    Glömde säga att jag hade lite mindre socker i och så tillsatte jag lite vaniljsocker i stället! Prima

  • Clis 2 maj 2012

    Tack för receptet, det var jätte gott! :)

  • monicadanell 24 december 2012

    hej och tack för en jätte god gröt har inte ätit godare god jul 5 poäng monica

  • monicadanell 24 december 2012

    Jätte god gröt har inte ätit godare 5 poäng god jul monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.