- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Min systers klara favorit på julbordet.
Instruktioner
- Blanda risgryn, vatten, salt och matfettet i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt även kanelen (kan uteslutas om man ej gillar det)
- Koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Späd med mjölken och rör om i grytan.
- Koka upp på nytt och låt gröten svälla under lock på mycket svag värme ca 40 minuter (obs!!! cirka tid). Smaksätt med socker.
- Blir där gröt över dagen efter kan man tillsätta lite vispad grädde och få Ris á la Malta.
Publicerat den
19 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var den godaste gröten jag någonsin ätit! Även alla jag bjöd den på älskade den. Godast nygjord. Ett tips till dig som får över till nästa dag: Blanda i en skvätt mjölk innan du värmer upp den, så blir den nästan som ny! :) Värt att prova!
Glömde säga att jag hade lite mindre socker i och så tillsatte jag lite vaniljsocker i stället! Prima
Tack för receptet, det var jätte gott! :)
hej och tack för en jätte god gröt har inte ätit godare god jul 5 poäng monica
Jätte god gröt har inte ätit godare 5 poäng god jul monica