Julens variant av pannacotta görs på risgrynsgröt och saffran. Serveras med glöggkokta fikon. Läckert, gott och annorlunda dessert!
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda risgrynsgröt, florsocker, saffran, yoghurt och vaniljfrön. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Värm försiktigt ca 1 dl av grötsmeten i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda i gelatinbladen. Vänd ner gelatin- och grötblandningen i grötsmeten. Häll upp i glas eller portionsformar och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
- Skär bort skalfästet och skiva fikonen. Tvätta apelsinen noga och skala den med en potatisskalare. Koka fikon, apelsinskal, glögg, rörsocker och kanelstång i ca 10 minuter, utan lock. Ta kastrullen från värmen och blanda i apelsinsaft. Låt svalna.
- Vid servering:
Skär ut hinnfria apelsinklyftor med en vass kniv och blanda med fikonen. Toppa pannacottan med frukten och strö över rostade mandelspån.
Publicerat den
27 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar