Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risgrynspannacotta med glöggkokta fikon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Julens variant av pannacotta görs på risgrynsgröt och saffran. Serveras med glöggkokta fikon. Läckert, gott och annorlunda dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda risgrynsgröt, florsocker, saffran, yoghurt och vaniljfrön. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Värm försiktigt ca 1 dl av grötsmeten i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och blanda i gelatinbladen. Vänd ner gelatin- och grötblandningen i grötsmeten. Häll upp i glas eller portionsformar och låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
  3. Skär bort skalfästet och skiva fikonen. Tvätta apelsinen noga och skala den med en potatisskalare. Koka fikon, apelsinskal, glögg, rörsocker och kanelstång i ca 10 minuter, utan lock. Ta kastrullen från värmen och blanda i apelsinsaft. Låt svalna.
  4. Vid servering: Skär ut hinnfria apelsinklyftor med en vass kniv och blanda med fikonen. Toppa pannacottan med frukten och strö över rostade mandelspån.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.