- Serverar: 10 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Risoni är pasta i risform och brukar gillas av alla. Koka i stor gryta och rör om då och då. Den kan serveras varm ljummen eller kall, eller rumstempererad.
Instruktioner
- Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull till Risonin.
- Ansa och tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt.
- Halvera tomaterna och oliverna. Smula fetaosten fint.
- Basilikaolja:
Finfördela basilikabladen med mixerstav eller matberedare eller hacka dem fint. Blanda med olja, pressad vitlök, salt och peppar.
- Lägg ner risonin och koka 11 minuter. Rör om då och då. Häll av vattnet och blanda ner oljan, grönsaker och fetaost. Rör om. Smaka av.
- Lägg upp och garnera med basilikablad.
Publicerat den
8 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Har skrivit ut receptet och ska göra det idag. Men jag halverar nog till 5 pers i stället.
Trevligt det är kanongott .. :)