Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risonisallad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Risoni är pasta i risform och brukar gillas av alla. Koka i stor gryta och rör om då och då. Den kan serveras varm ljummen eller kall, eller rumstempererad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull till Risonin.
  2. Ansa och tärna paprikan. Skiva salladslöken tunt.
  3. Halvera tomaterna och oliverna. Smula fetaosten fint.
  4. Basilikaolja: Finfördela basilikabladen med mixerstav eller matberedare eller hacka dem fint. Blanda med olja, pressad vitlök, salt och peppar.
  5. Lägg ner risonin och koka 11 minuter. Rör om då och då. Häll av vattnet och blanda ner oljan, grönsaker och fetaost. Rör om. Smaka av.
  6. Lägg upp och garnera med basilikablad.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Okänd 18 augusti 2009

    Har skrivit ut receptet och ska göra det idag. Men jag halverar nog till 5 pers i stället.

  • mrex3m 18 augusti 2009

    Trevligt det är kanongott .. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.