Den här risotton skom kommer från staden Verona i norra Italien är ingen vanlig risotto. Riset kokas nämligen i vin och serveras med en härligt doftande svampsås till.
Instruktioner
- Smält matfettet i en gryta, tillsätt riset och rör om. Skala löken och hacka den ganska fint. Lägg den på riset och fräs allt några minuter utan att det tar färg.
- Häll i vin och låt det koka in. Rör ganska ofta. Häll i vatten och salt och koka riset mjukt ca 30 minuter. Skär skinkan i små tärningar. Blanda skinka och ost med riset.
- Låt svampen till såsen rinna av och hacka den grovt. Smält matfettet i en kastrull, lägg i svampen och låt den fräsa några minuter.
- Strö över vetemjöl, rör om och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka upp under omrörning. Häll i grädde och sjud såsen under lock minst 3 minuter.
- Salta och mal svartpeppar över. Tillsätt pressad vitlök och persilja och låt såsen koka några minuter till. Smaka av.
Publicerat den
6 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar