Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto à la Veronese

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här risotton skom kommer från staden Verona i norra Italien är ingen vanlig risotto. Riset kokas nämligen i vin och serveras med en härligt doftande svampsås till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet i en gryta, tillsätt riset och rör om. Skala löken och hacka den ganska fint. Lägg den på riset och fräs allt några minuter utan att det tar färg.
  2. Häll i vin och låt det koka in. Rör ganska ofta. Häll i vatten och salt och koka riset mjukt ca 30 minuter. Skär skinkan i små tärningar. Blanda skinka och ost med riset.
  3. Låt svampen till såsen rinna av och hacka den grovt. Smält matfettet i en kastrull, lägg i svampen och låt den fräsa några minuter.
  4. Strö över vetemjöl, rör om och tillsätt vatten och buljongtärning. Låt såsen koka upp under omrörning. Häll i grädde och sjud såsen under lock minst 3 minuter.
  5. Salta och mal svartpeppar över. Tillsätt pressad vitlök och persilja och låt såsen koka några minuter till. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.