Italiensk vegetarisk risotto som görs flitigt här hemma.
Den som vill serverar med något proteinrikt, tex. lufttorkad skinka.
Instruktioner
- Häll 8 dl av buljongen i en kastrull. Rör i riset och låt det koka långsamt enligt anvisningen på förpackningen, ca 18 minuter. Rör om då och då och späd med buljong, lite i taget, allt eftersom buljongen kokar in. När riset är klart ska det vara mjukt men ändå ha tuggmotstånd, al dente.
- Under tiden som riset kokar förbereds övriga ingredienser.
Finhacka örterna och nötterna. Skölj, kärna ur och finhacka paprikan. Skala och finhacka vitlöken. Dela körsbärstomaterna i kvartar och skär salladslöken i strimlor.
Skär osten i små kuber.
- Lägg kryddor, nötter, paprika och vitlök i en skål med olivolja. Blanda försiktigt ner tomater och salladslök. Häll tomat-, krydd- och nötblandningen i kastrullen med det kokta riset, tillsätt ostkuber och rör om. Smaka av med salt och låt riset stå någon minut på värmen tills osten börja mjukna men inte smälter.
- Servera genast!
Publicerat den
9 maj 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Med små förändringar av ingredienser, som inte fanns hemma för tillfället, fick jag ihop rätten till min bussförare som vill ha lite mer än bara macka +kaffe på rasten av sin nattkörning,faktiskt med lite sting i, ock inte så tung mat på kvällen. Riktigt lyckat Tack