- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Naggande god liten rätt som man kan laga när man plockat kantareller. Det går lika bra med kantareller på burk, eller om du har sparat lite i frysen!
Instruktioner
- Rensa svampen och skär den i bitar, eller låt den konserverade rinna av. Skala och hacka löken
Klipp baconet i strimlor. Lägg baconet i en kall stekpanna och stek det knaprigt. Ta upp det och låt det rinna av på hushållspapper.
- Lägg löken och svampen i stekpannan och låt det fräsa en stund i baconfettet. Rör om då och då.
Tillsätt riset och späd med buljongen. Låt allt koka sakta under lock i ca 20 minuter. Smaksätt med peppar.
- Skölj och klipp persiljan. Strö persilja och baconstrimlor över risotton. Servera den genast ur pannan.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter gott, vad sägs om lite Västerbottensost i den här?
Mycket gott vi tog avorioris och buljong med smak örter själv plockade kantareller och la lite riven ost över innan servering. Mumms det kommer vi göra fler gånger kommer testa med smaksatt korv nästa gång.