Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med knaperstekt bacon

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart god risotto! Den funkar bra som ensamrätt, eller tillsammans med kyckling av nåt slag. Tänk på att inte koka risotton för länge. Då blir den som gröt!

Ingredienser

Instruktioner

Koka upp buljongen och vinet och häll upp i en skål. Fräs lök i lite av smöret i en kastrull med tjock botten. Rör i riset och fräs någon minut. Späd med buljongen allt eftersom men spara cirka 2 dl till serveringen. Glöm inte att röra då och då. Koka i 15-20 minuter. Riset ska ha en aldentekärna, men ändå vara krämigt. Späd med de sista decilitrarna buljong, rör ner ost, peppar bacon och resten av smöret.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kajac 12 januari 2009

    Receptet är redigerat för att det skulle bli godkänt. Jag tog bort numreringen i beskrivningen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.