- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Risotto al Vino Rosso - Mustigt röd risotto i färg och smak med röttvin, rosésallad och rosmarin.
Denna risotto passar utmärkt till en Serranolindad pangasiusfilé. Då utan balsamicosås och grönsaker.
Se i min receptsamling.
Instruktioner
- Värm buljongen i en kastrull för sig. Fräs lök och rosésalladen mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad
kastrull på låg värme utan att det tar färg.
- Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.
- Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden. Tillsätt den varma buljongen, lite i taget. Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen. Rör om ofta och sänk värmen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong. Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd. Det tar ca 18-20 minuter. Tillsätt rosmarinkvisten när det återstår 5 minuter av koktiden.
- Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och parmesanost. Smaksätt med salt och peppar.
Lyft upp rosmarinkvisten och servera risotton direkt.
Publicerat den
11 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar