Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med rött vin, rosésallad och rosmarin

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Risotto al Vino Rosso - Mustigt röd risotto i färg och smak med röttvin, rosésallad och rosmarin. Denna risotto passar utmärkt till en Serranolindad pangasiusfilé. Då utan balsamicosås och grönsaker. Se i min receptsamling.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm buljongen i en kastrull för sig. Fräs lök och rosésalladen mjuk i rikligt med olivolja i en tjockbottnad kastrull på låg värme utan att det tar färg.
  2. Tillsätt riset, höj värmen och låt fräsa i ytterligare någon minut till dess att riset blandat sig väl med löken och känns torrt.
  3. Häll i vinet och låt koka tills det ångat bort. Rör om hela tiden. Tillsätt den varma buljongen, lite i taget. Börja med 3-4 dl ta sedan 1 dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen. Rör om ofta och sänk värmen. Risotton ska sjuda lugnt och röras om ofta under tillsättning av buljong. Risotton ska bli lös med en kärna i riset som ger visst tuggmotstånd. Det tar ca 18-20 minuter. Tillsätt rosmarinkvisten när det återstår 5 minuter av koktiden.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner 2 msk olivolja och parmesanost. Smaksätt med salt och peppar. Lyft upp rosmarinkvisten och servera risotton direkt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.