Krämig och härlig Italiensk risotto. Lufttorkade skinkan ger sälta och rosésalladen gör den extra speciell.
Instruktioner
- Skölj och ansa salladen. Skär bort den mittersta stocken och skär sedan bladen tvärs över i fina strimlor. Spara de spädaste bladen i mitten. Finhacka löken och skär prosciutton i små bitar.
- Värm olivolja i en kastrull. Lägg i lök och prosciutto och låt dem fräsa på låg värme i 2-3 minuter. Höj värmen och tillsätt salladsstrimlorna, rör om och stek i några minuter. Rör sedan i riset och stek alltsammans i ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt vinet och koka under ständig omrörning tills det ångat bort. Häll i hälften av buljongen och låt riset sjuda långsamt utan lock i ca 18-20 minuter. Rör om och späd riset kontinuerligt med buljong, lite i taget under hela koktiden.
- När 5 minuter av risets koktid återstår, lägg i de sparade salladsbladen, smaka av med salt och eventuellt lite svartpeppar. Ställ pannan åt sidan och rör i smör och parmesanost.
- Servera risotton rykande het.
Publicerat den
14 januari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar