Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med scampi och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

366 kalorier per portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär löken i skivor. lägg lök, ris, vatten och vin i en kastrull. Salta. Sjud under lock tills det är genom kokt, 20- 30 minuter (40 minuter för råris). Späd med mer vatten om det skulle koka torrt. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ tomaterna i en ugnssäker form och ställ in den i ugnen. Ugnsbaka tills de mjuknat, 15-30 minuter. Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Smält margarinet i en teflonpanna och fräs svampen några minuter. Blanda ner den i riset. Fräs scampin några minuter på varje sida på svag värme. Krydda. Tillsätt sweet chilisås och fiskfond. Låt koka ihop. Servera scampin med såsen och lägg upp risotton och ugnsbakad tomat.
  2. Garnera med citronklyfta och färsk oregano.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.