Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med sparris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God risotto med vitt vin, ljus sirap, grön sparris, parmesanost och soltorkade tomater.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök fint. Fräs i olja i en gryta i 2-3 minuter. Tillsätt riset och låt detta fräsa med ett par minuter. Häll på vinet och sirapen och låt detta koka in. Tillsätt buljongen, lite i sänder tills riset är kokt, 20 – 25 minuter.
  2. Skär bort och kasta det yttersta på sparrisen. Skär sparrisen i 2-3 cm långa bitar och koka upp. Häll bort vattnet. Tillsätt osten och tomaterna och rör om.
  3. Servera med bröd och t ex rökt skinka eller stekt kyckling.
  4. Tips! Sparrisen kan ersättas med svamp, cocktailtomater eller broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.