Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto med svamp och paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Svamptider

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pilaffriset, gärna med blötlagt råris. Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris tillsammans med fettet i en gryta under omrörning. Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och koka sedan riset på svag värme under lock, råris ca 40 min. Späd ev med lite mer vatten mot slutet. Smaka av om salt behövs.
  2. Med blötlagt råris: Låt riset ligga i kokvattnet minst 4 timmar. Fräs löken som ovan. Tillsätt ris, vatten och smulad buljongtärning. Koka som ovan, men ca 20 min.
  3. Skiva hel svamp. Fräs den en god stund i fettet för att få fram mesta möjliga smak. Klyv, kärna ur och skär paprikan i strimlor eller tärningar. Blanda det färdigkokta riset med svamp och paprika. Smaksätt med smulad basilika eller oregano och ev lite salt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.