Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Risotto på japanskt vis med teriyaki-lax

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Trevlig huvudrätt med japanska influenser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset och håll varmt. Strimla kinakålen. Halvera körsbärstomaterna, fördela på en ugnsplåt och låt torka i salamander (eller i ugnen i ca 1 timme i 70–80 °C). Finhacka löken. Hetta upp olja i en panna och fräs långsamt löken brun. Blanda alla ingredienserna för kryddblandningen i en kastrull och låt koka upp. Låt svalna. Tärna laxen, lägg den i en liten påse tillsammans med ca 35 ml av kryddblandningen och marinera i ca 20 minuter. Ta sedan ut laxen ut påsen och grilla den runtom.
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs upp kinakålen. Tillsätt majskornen, dashibuljongen och kryddblandningen och koka upp. Tillsätt sedan de lättvispade äggen och riset och koka upp igen.
  3. Lägg risotton på en pastatallrik och den grillade laxen ovanpå. Dekorera med körsbärstomater och grovhackad koriander. Smaka av efter behag med naturligt bryggd sojasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.