- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Låt gårdagens ljuvliga risotto ta ny form i frasiga stekta risottobullar. En god anledning att göra extra mycket risotto!
Instruktioner
- Börja med salladen och såsen:
Skala stammen med en potatisskalare. Dela broccolin på längden och skär sedan stammen och blommorna i diagonala, tunna skivor och lägg det i kallt vatten i ca 10 min. Vattnet gör broccolin extra krispig.
Blanda citron, vitlök och olivolja. Låt broccolin rinna av. Häll över citrondressingen och strö över saltet. Blanda ordentligt och låt salladen stå och dra ca 15 min.
- Blanda yoghurt och sweet chilisås.
- Risottobullar:
Blanda risotton med ägg, smaka av och tillsätt eventuellt lite salt och peppar.
Häll upp ströbrödet på en flat tallrik. Forma 4 stora eller 8 mindre bollar av smeten och vänd dem i ströbrödet så att de plattas till samtidigt.
Stek bullarna i smör-&rapsolja på medelvärme 2-3 min på varje sida.
- Tips: Gör krispiga risottobollar istället för bullar: Blanda ned 1 dl riven ost i den kalla risotton och forma valnötsstora bollar. Rulla dem i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Fritera bollarna gyllenbruna i het olja.
Publicerat den
5 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar