Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rispannacotta med apelsin

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Rispannacotta är en fruktig läckerhet som blir en utmärkt avslutning på en festlig middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter. Blanda gröten med vispad grädde och apelsinskal. Vänd ner de skinnfria filéerna i apelsinriset. Smaka av med socker.
  2. Ta upp gelatinbladen och smält med apelsinsaften. Låt svalna till simmig konsistens. Rör ner lite av det inte alltför kalla apelsinriset i gelatinlösningen och sedan resterande.
  3. Skeda upp i glas och låt stelna i kyl, 1-3 timmar.
  4. Garnering: Blötlägg gelatinblad till garneringen. Ta upp och smält dem tillsammans med vattnet, rör ner juicekoncentratet och låt stelna till simmig konsistens. Häll ett tunt lager över varje glas. Låt stelna. Skiva apelsinerna tunt och garnera med dem.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.