Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rispastejer

 
Skriv ut

Receptet är gammalt och jag har omarbetat det för att det ska passa moderna tider lite bättre. Rispastejer serverades förr till klar buljong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda hastigt ihop degen och låt den vila i kylen ungefär en timme. Vispa äggen lätt och tillsätt vetemjöl, mjölk, socker och salt. Blanda i riset.
  2. Kläd pastejformar med degen och fyll dem till knappt hälften med äggblandningen upp till drygt 3/4. Lägg ett kors av den överblivna degen ovanpå och grädda i 225 gr varm ugn tills de fått färg och äggblandningen stelnat.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.