Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ritas kålpudding

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Suveränt recept på en mycket mjuk och suveränt god kålpudding.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn strimlad vitkål i omgångar, häll vid varje bryningsomgång över 1 msk sirap för fin yta.
  2. Blanda nötfärsen, 2 kokta kalla rivna potatisar, salt och svartpeppar. Späd i etapper med ca 5 dl mjölk till lös färs. Obs: Färsen ska var lös, nästan rinnande!
  3. Varva sen köttfärs och kål i smord ugnsform. Börja och sluta med kål.
  4. Grädda i 175 graders ugnsvärme i 50-60 minuter. Ytan ska vara vackert brynt.
  5. Ser det torrt ut under gräddning, häll på lite vatten. Det är gott med lite sky i puddingen när den nästan är klar.
  6. Servera med kokt potatis och god lingonsylt och absolut inget annat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.