Suveränt recept på en mycket mjuk och suveränt god kålpudding.
Instruktioner
- Bryn strimlad vitkål i omgångar, häll vid varje bryningsomgång över 1 msk sirap för fin yta.
- Blanda nötfärsen, 2 kokta kalla rivna potatisar, salt och svartpeppar. Späd i etapper med ca 5 dl mjölk till lös färs. Obs: Färsen ska var lös, nästan rinnande!
- Varva sen köttfärs och kål i smord ugnsform.
Börja och sluta med kål.
- Grädda i 175 graders ugnsvärme i 50-60 minuter.
Ytan ska vara vackert brynt.
- Ser det torrt ut under gräddning, häll på lite vatten.
Det är gott med lite sky i puddingen när den nästan är klar.
- Servera med kokt potatis och god lingonsylt och absolut inget annat.
Publicerat den
8 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar