Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ritvas kaka med havregryn

 
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Saftig och god liten bakformskaka med havre och sylt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta havregrynen lätt i torr stekpanna. Låt dem svalna.
  2. Smält matfettet i en kastrull. Låt det svalna.
  3. Blanda havregrynen med socker, mjöl och bakpulver. Rör ner filmjölken och matfettet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 1 1/2 liter).
  5. Gör små gropar i kakan och lägg sylt i dem.
  6. Grädda kakan i ugn vid 200° i ca 50 min eller tills den fått vacker brun färg och verkar färdig. Prova med en sticka.
  7. Låt kakan svalna. Stjälp upp den och garnera med lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.