Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Riven äppelkaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Den här är ett mellanting mellan paj och kaka, som dessutom kan göras extra god med 50 gram riven mandelmassa i fyllningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt smör och ägg och rör till en fast deg.
  2. Dela degen i två delar och tryck ut den ena i botten av en rund ugnsfast form ca 26 cm i diameter.
  3. Fördela de rivna äpplena och kanelen i formen. Gör antingen ett lock eller smula över den andra deghalvan över äpplena.
  4. Grädda ca 30 minuter 175 °C.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • melind 20 augusti 2013

    Hade i rivet skal av en lime i smeten och grovt riven mandelmassa (200g) ovanpå. Det blev SUPERGOTT! Bästa äppelpajen jag ätit :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.