Det här receptet kommer från Leila Lindholms nya bok One more slice.
Hennes Rocky Road godis har kompletterats med en Brownie. Gott om man som jag är chokladälskare!
Instruktioner
- Grundrecept
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och krämigt.
Rör ner kakao, sirap och salt.
- Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner mjölet.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 30-35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig. Låt kakan svalna.
- Fudgeglasyr och Tocky Road topping:
Koka upp grädde, mjölk och sirap.
Ta av kastrullen från värmen och låt vätskan svalna några grader. Finhacka chokladen och rör ner den i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred glasyren över kakan och strö över salta jordnötter, dumlehalvor, pistagenötter och mini-marschmallows.
Kyl kakan tills glasyren stelnat och skär den sedan i bitar.
Publicerat den
7 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar