Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rocky Road de Luxe

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En maffig dessert som innehåller allt man kan önska sig i ett och samma recept: chokladmousse, glass, kolasås, knaprig havrekrisp, marsmallows och björnbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vit chokladmousse: Bryt chokladen i bitar och låt de smälta över vattenbad eller i mikro. Vispa grädden lätt. Tillsätt den smälta chokladen och fortsätt vispa till ett fast skum. Låt stå i kyl minst 1 tim.
  2. Kolasås: Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka kraftigt utan lock tills såsen tjocknar, 10-15 min. Låt såsen kallna.
  3. Havrekrisp: Sätt ugnen på175 grader. Blanda eller mixa ingredienserna till en smulig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Rör om några gånger under tiden. Havrekrispet kan du förbereda flera dagar i förväg.
  4. Varva chokladmousse, havrekrisp, björnbär och marshmallows i glas. Avsluta med en glasskula och ringla över kolasås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • recepttorka 3 januari 2011

    Gjorde detta på nyårsafton och fy vad besviken jag blev sötare än sötast, gick inte ens äta upp :(

  • MassaKina 23 januari 2011

    Orkade inte äta upp, det var för sött.. :( (kan dock tro att jag hade för stora portioner)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.