Oj, oj, oj vad det här gott :-) och enkelt att göra.
Det är så bra att du också kan förbereda allt
och glassen håller sig flera dagar i frysen.
Kom ihåg att tina någon halvtimme innan du ska äta.
Instruktioner
- Smält chokladen, de första 200 g i microvågsugn går bra. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulorna med hälften av 2 msk socker, tills det blir en ljusgul, pösig smet. Vispa äggvitorna med resten av sockret till ett styvt skum. Vispa grädden fluffig, och blanda ihop med yogurten.
- Rör ihop choklad med äggulssmeten och likören, och vänd ner gräddyogurten. Vänd sist ner äggvitorna, och den krossade chokladen. Varva smeten med maränger, nötter och minimarshmallows i en stor form, och ställ i frysen. Låt frysa ordentligt - över natten är helt okej. Ta ut en halvtimme innan servering så den blir lite lagom mjuk.
Servera gärna med kolasås.
Publicerat den
13 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar