Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rocky Road Semifreddo

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Oj, oj, oj vad det här gott :-) och enkelt att göra. Det är så bra att du också kan förbereda allt och glassen håller sig flera dagar i frysen. Kom ihåg att tina någon halvtimme innan du ska äta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen, de första 200 g i microvågsugn går bra. Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggulorna med hälften av 2 msk socker, tills det blir en ljusgul, pösig smet. Vispa äggvitorna med resten av sockret till ett styvt skum. Vispa grädden fluffig, och blanda ihop med yogurten.
  2. Rör ihop choklad med äggulssmeten och likören, och vänd ner gräddyogurten. Vänd sist ner äggvitorna, och den krossade chokladen. Varva smeten med maränger, nötter och minimarshmallows i en stor form, och ställ i frysen. Låt frysa ordentligt - över natten är helt okej. Ta ut en halvtimme innan servering så den blir lite lagom mjuk. Servera gärna med kolasås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.