Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Rodnande kassler i Bergakungens sås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En klassiker

Ingredienser

Instruktioner

Lägg kasslern med den feta sidan upp i en liten långpanna eller stekpanna. Stek den i 175° ugnsvärme i 3/4-1 tim.Fräs löken i matfett i en kastrull tills den blir guldgul och nästan genomskinlig. Tillsätt skinkan och låt det hela fräsa ytterligare någon min. Späd med vin och Milda Mat. Tillsätt kalvbuljong och smaksätt med tomatpuré, paprikapulver, dragon, salt och peppar. Låt såsen koka ihop något, ca 5 min. Tag bort nätet från kasslern och lossa köttet från benen. Skär köttet i skivor och lägg dem tillsammans med såsen i en traktörpanna eller på ett uppläggningsfat. Servera med kokt potatis eller ris och nykokt broccoli.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.