Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd julsallad

 
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Mycket god och fräsch rödkålssallad med apelsin. Ett måste, åtminstone på mitt julbord!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla rödkålen riktigt tunt - använd en osthyvel, så går det lätt, eller använd matberedare med den tunnaste skärskivan.
  2. Skala moroten och riv den på ett rivjärn. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt.
  3. Skala apelsinerna med en vass kniv så att den vita hinnan försvinner. Skär ut hinnfria klyftor. Grovhacka valnötterna.
  4. Blanda rödkål, morot, rödlök, apelsinklyftor och valnötter i en skål.
  5. Vispa samman olivolja, apelsinjuice, honungssenap, salt och peppar.
  6. Häll dressingen över salladen och blanda noga.
  7. Låt salladen stå ett par timmar före servering

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.