Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd kycklingcurry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Thailändska grytor tillagas oftast med röd eller grön currypasta. I det här receptet kombineras röd currypasta med kyckling, svamp och kokosmjölk till en mycket lättlagad och smakrik gryta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär kycklingfiléerna i 2 cm tjocka kuber. Skölj, ansa och skiva champinjonerna. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg i currypastan och fräs den på medelvärme, ca 2 minuter. häll i kokosmjölken, lite i taget, under omrörning. Koka sakta upp och låt sjuda utan lock, ca 10 minuter. Lägg i kycklingen, sjud upp och låt sedan sjudan utan lock, ca 10 minuter. Lägg i svampen och sjud tills kycklingen är mycket mör, ca 5 minuter. Tillsätt basilika, chili och fisksås och rör om. Smaka av och tillsätt mera fisksås eller salt om så önskas.
  2. Servera kycklinggrytan med nykokt jasminris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.