Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd linssoppa med kokos och tomat

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Linser är underskattad vardagsmat. Särskilt när de knappt tar någon tid att koka och är så tacksamma att blanda med andra ingredienser. Som här, med krossade tomater och kokosmjölk. En smakrik linssoppa som flirtar indiskt, särskilt ihop med naanbröd. För alla Fri från gluten, men servera med glutenfritt bröd. Gör laktosfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Gör mjölkproteinfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen. Gör äggfri: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongtärningen.

Ingredienser

Instruktioner

Bra att veta när du ändrar antalet portioner Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras. Skala, dela och hacka löken. Fräs löken mjuk i oljan i en stor gryta. Tillsätt linser, krossade tomater, kokosmjölk, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt småkoka under lock tills linserna är mjuka, ca 15 minuter. Späd ev med mer vatten. Smaka av med limejuice, honung, salt och peppar. Mixa med stavmixer till slätt konsistens. Till servering: Strö ev koriander på soppan och servera gärna med naanbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.