Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd sagosoppa á la Edith

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jättegod gammeldansk soppa (kräm). Detta är min favorit sedan barnsben. Denna soppa bjöd min mor alltid på då hon saftat hallon, jordgubbar, svarta vinbär eller rabarber. Då slog hon sin hemmagjorda saft i soppan tillsammans med blandfrukten och russinen. Numera saftar vi ju inte så mycket själva, men det går bra med saft man köper också.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj frukten i vatten. Blötlägg blandfrukten och russin i 1 liter vatten, och låt det dra i cirka 10-12 timmar i kylskåpet, gärna över natten.
  2. När blötläggningen är färdig: Sila bort vattnet från frukten och slå vattnet i en gryta. Slå i saften och låt vatten och saft koka upp.
  3. Ös i sagogrynen under omrörning.
  4. Tillsätt den utblötta fruktblandningen och rör om väl. Låt det koka (under omrörning) i cirka 7 minuter eller tills sagogrynen är klara i färgen.
  5. Tillsätt socker efter smak och mer saft om Ni känner för det..
  6. Låt det svalna till ät temperatur och servera sagosoppan med mjölk eller gräddmjölk till. MUMS!!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Marita 31 mars 2012

    Bjöd mina vuxna barn på detta, det blev en fullpoängare från dem.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.