Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Röd sammetstårta

 
Röd sammetstårta Röd sammetstårta
Skriv ut

Helt juvlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa två formar (24 cm diameter) och lägg åt sidan.
  2. Sila mjöl, kakao, bakpulver och salt i en skål flera gånger (får botten att bli luftigare och saftigare). Blanda gräddfil, hushållsfärg, vinäger, olja och vanilj i en liten skål.
  3. Vispa socker och smör i en stor skål tills de blandats väl. Tillsätt ett ägg i taget (vänta till ena blandats i väl innan andra tillsätts). Ha i hälften utav de torra ingredienserna och sedan hälfen utav gräddfilsblandningen, och så likadant igen.
  4. Fördela smeten jämt i de 2 formarna och in i ugnen i ca 30 min, tills tandpetaren som du stuckit i mitten kommer ut ren. Låt svalna.
  5. Frosting: Vispa ihop philadelphiaost och smör i en skål, tillsätt vanilj och sist florsockret. Vispa tills det blir slät.
  6. Skär botten i hälften och bred ut frosting, toppa med lite bär. Lägg på andra halvan utav botten och bred över resten utav frostingen och toppa med resten utav bären.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.